Refinansiering av forbrukslån

Har du pådratt deg mange smålån, eller synes du bare at renten på forbrukslånet du har er ufortjent høy? Økonomi og rentenivå forandrer seg hvert eneste år, slik at det vil være gunstig å refinansiere et forbrukslån jevnlig for å presse prisene lavere. I tillegg til å gjøre dette hos din nåværende bank, så vil det også være lurt å høre med andre banker om de har et bedre rentetilbud til deg. Det kan være mye penger å spare på å bytte bank! Les videre dersom du vil se eksempler på banker som tilbyr refinansiering av forbrukslån i Norge.

Hva er refinansiering av forbrukslån?

Når man refinansierer noe, så tar man opp et nytt lån for å betale ned den gamle og dyrere gjelden. I denne artikkelen ser vi for oss at man har ett eller flere dyre forbrukslån med alt for høy rente, som man ønsker å få refinansiert. Så bruker man det nye lånet på å betale ned den gamle gjelden, rett og slett fordi man har lavere renter og gebyrer på det nye lånet. Det er også mulig å høre med nåværende bank om de er villige til å senke renten for å beholde deg som kunde for å unngå litt ekstraarbeid.

Hvor mye man sparer ved å refinansiere forbrukslån vil variere fra person til person. Men i de mest ekstreme tilfellene så er det mulig å halvere de månedlige utgiftene gjennom refinansiering. Alt avhenger av hvor høy rente du har, og hvor lav rente du kan få i en annen bank. Derfor er man bare nødt til å legge inn søknader hos andre selskaper for å finne ut om det er mulig å spare noe på refinansiering. For å gjøre dette enklest mulig anbefaler vi at man bruker en låneformidler. Videre her skal vi se på noen eksempler på vanlige banker og låneformidlere/finansagenter som tilbyr nettopp dette.

OPP Finans

Forbrukslånet OPP Finans kan man søke om enten man trenger et nytt og bra lån, eller trenger refinansiering av gammel gjeld. Her får man refinansiert opp mot 500 000 kroner i det som er en tjeneste tilbydd av Gjensidige, så det er mulig for de aller fleste med gjeld til å få samlet hele bolken under én og samme kreditor her. Nedbetalingstiden er lang og fleksibel med inntil 15 år, og du kan enkelt via kalkulatoren på nettsidene til selskapet se hvor mye du kommer til å spare hvis du refinansierer hos dem.

Gjennomsnittlig effektiv rente hos OPP Finans ligger på 18,35%, men søker man om refinansiering, har forholdsvis god kontroll på økonomien og ingen betalingsanmerkninger/Inkassosaker, så vil renten høyst trolig bli lavere enn som så. Men som nevnt tidligere så er man nødt til å legge inn en søknad for å finne ut hvor lav renten blir – så her må man bare prøve seg frem!

Lendo

For å gjøre det enklest mulig, og ikke minst for å finne ut hvilket lån som har den laveste renten, så anbefaler vi å søke gjennom en låneformidler som Lendo. Dette selskapet er ikke noen bank i seg selv, men videresender søknaden din til flere samarbeidende banker. Som landets største låneformidler, så har Lendo avtale med alle de store bankene i Norge. Det betyr at du nærmest er garantert et godt tilbud hvis du søker gjennom her. Samtidig øker det også sjansene for å få innvilget søknaden om refinansiering dersom du er et «tvilstilfelle».

Av banker som vurdere søknaden din når du søker hos Lendo, kan vi nevne store banker som DNB, Santander, Bank Norwegian, yA Bank og så videre. Det er uforpliktende og gratis å søke her, så du har ingenting å tape på å prøve.

Santander

Santander kjøpte nettopp opp den tidligere storbanken Gjensidige, og følgelig er de plutselig en av landets største aktører innen forbrukslån og kreditt. Også de tilbyr refinansiering av gjeld, med ekstra gunstige betingelser. Med dette tenker vi på en lav gjennomsnittlig rente på 16,33% (effektiv rente), samtidig som lånet ikke har noe etableringsgebyr. Det er spesielt gunstig når man skal refinansiere, ettersom gjelden da ikke vil øke når man samler den nye gjelden i et nytt lån hos Santander. Faktisk er det svært få banker som ikke krever etableringsgebyr, så på akkurat dette punktet er Santander nokså alene i markedet.

Utover dette så kan man søke om å refinansiere inntil 350 000 kroner med en nedbetalingstid på inntil 15 år. Dette er gode rammebetingelser, men skal vi trekke frem en aldri så liten ulempe med å refinansiere hos Santander, så er det at søkekriteriene er rimelig strenge. Aldersgrensen er nemlig 25 år, og man må ha en bruttoinntekt på minimum 200 000 kroner uavhengig av lånesummen. Allikevel er det en god idé å søke her dersom man er innenfor søkekriteriene.

Bank Norwegian

Vi kommer heller ikke foruten om Bank Norwegian, som er en stor kontrast til overnevnte Santander når det kommer til søkekriteriene. Her kan man nemlig legge inn søknad om refinansiering allerede fra man er fylt 18 år, noe som gjør at Norwegian-lånet er svært tilgjengelig. Betingelsene er heller ikke dårlige, med muligheter for å refinansiere opp mot 500 000 kroner til en effektiv rente som i snitt ligger på 17,80%. Nedbetalingstiden er også her inntil 15 år, men må nødvendigvis være tilpasset den summen man skal refinansiere. Alt i alt har Bank Norwegian et konkurransedyktig forbrukslån her, som absolutt egner seg til refinansiering av gammel gjeld for den som måtte trenge det.

Ikke glem fradra på refinansiering: http://www.dinside.no/okonomi/du-kan-fa-fradrag-pa-skatten-om-du-har-tatt-opp-lan-byttet-bank-eller-refinansiert/60969234